Het ontstaan van de schuur

In het prachtige en culturele Amerongen. De bakermat voor de tabaksteelt.

 

Tot medio 20ste eeuw werd tabak geteeld op de Utrechtse Heuvelrug. De Napoleonschuur werd gebouwd als Tabakswaag, daar waar de tabak verhandeld werd. Al spoedig werd de schuur, na voltooiing, gebruikt voor de inkwartiering van Franse soldaten. Boven de ingang prijkt een gevelsteen met Napoleon 1, 1806.

In 2018 is de schuur gerestaureerd en is de eerste verdieping getransformeerd tot 5 design hotelkamers en een bibliotheek, met uitzicht op het park en op een steenworp afstand van Kasteel Amerongen, de Kerk, het Tabaksteeltmuseum, de gezellige terrassen en cafés en de leuke restaurants, waar u terecht kunt voor gezellig een hapje eten, maar u zich ook culinair kunt laten verwennen. Deze restaurants liggen binnen loopafstand van het Hotel de Napoleonschuur. 

U kunt uw ontbijt gebruiken bij Hotel-café-restaurant Buitenlust, waar u ook uw sleutel haalt en in en uit checkt. Buitenlust ligt op 40 meter afstand van de Napoleonschuur. De Napoleonschuur valt onder de categorie design-overnachtingen in een historisch gebouw

 

Kasteel Amerongen en Landgoed Zuylenstein

Kasteel Amerongen en Landgoed Zuylenstein zijn zeer gewilde trouwlocaties, zowel voor de huwelijksvoltrekking, als voor de feesten. U kunt dan op loopafstand logeren in de mooie kamers in de Napoleonschuur. Maar u kunt ook uw feest geven in onze feestruimte op de begane grond en dan kunnen tevens een aantal van uw gasten overnachten op locatie.